toalett i skogen


Jag mår bra. Ungefär såhär bra:
för att jag inte har något annat att säga

imorgon är det. elva månaders-dagen. imorgon är det också högskoleprov. konstig dag. vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig och inte förvänta mig.
ganska konstig dag idag med. jättebra dag egentligen, tills jag kom hem. det brukar vara så, men idag vändes verkligen humöret helt upp och ner på en minut. om jag haft en bra dag brukar jag ändå orka hålla humöret uppe de få timmarna jag är hemma på kvällen innan jag går och lägger mig. men ibland förstörs allting.
och på måndag åker fyra av mina bästa vänner till köpenhamn. känns lite som att man blir lämnad ensam kvar i regnet, trots att det fins typ sextiotusen andra i karlstad. det är väl mest för att jag inte har några andra planer än att plugga på lovet som det känns konstigt. men det kanske är bra. att inte ha det.

hittade dock mitt vårterminsschema och det förgyllde väl min kväll lite.


...and at once I knew I was not magnificent.


imma på älven, kalla fingrar och ömma hjärtan.höstmusik som stillar hjärtats hårda slag mot bröstet och revbenen som pumpar ut blod alldeles för snabbt i venerna så man förlorar medvetandet och sjunker genom golvet. i alla fall ett litet tag.

in motion.


hej och välkommen till hösten.

det är oktober. snart november. snart är det den 29 oktober. om fem dagar. då har det gått 11 månader. en månad senare har det gått ett år. ett år sen hon tog sitt sista andetag. ett år sen hon såg den första strimman av solljus nå hennes ögon mellan persiennerna på morgonen. den där första strimman av solljus måndagen den tjugonionde november tjugohundratio var den sista strimman solljus hon fick se.
jag är rädd. jag är rädd att nu när mörkret och kylan kommer tillbaka, att allt som var jobbigt och alla känslor jag kände sist det var lika mörkt och lika kallt ska komma tillbaka.
jag har inte skrivit på länge. inte liksom skrivit på riktigt. så som jag brukade göra förut. jag brukade tömma mig på papper och i toner sammansatta i melodier. jag brukade tömma mig i sång och i ord. nu hålls allt inombords. i en liten ask fylld av alldeles för mörka saker jag inte vill släppa ut. igen.
jag är rädd. jag vill nog egentligen förneka att jag mår dåligt över det. för jag har mått bra. det har jag. det är nog därför det känns så jobbigt. jag har fått känna på hur det är att må bra. i alla fall under korta perioder och i små doser. jag vill ha det tillbaka.
jag vill inte ha mörker. eller kyla. jag vill ha värme. och ljus.
jag vill se hennes ljus. och känna hennes värme.

fosfolipider, flageller, fruktansvärt tråkigt

längsta och tråkigaste söndagen någonsin. louise kom hit och hjälpte mig, och jag åt en halv tigerkaka, tack gode gud för det. ögonen svider efter att ha sett för många bilder på mitokondrier och vätebärare. nu ska jag sova. imorgon blir det mer. kul.

En vecka.Det gör inte så mycket att after eight-pizza är ungefär det äckligaste jag någonsin smakat, eller att nästa vecka är fylld av prov som jag har pluggat för lite till. Inte när jag vet att det bara är en vecka kvar tills vi åker till Köpenhamn.

ida är här


Jag försöker göra hösten mindre mörk med motljusbilder, franska filmer och Justin Vernon.


Det fungerar faktiskt.

snart...


Nostalgi.
Vi har dammat av projektorn och plockat fram nostalgin ur skåpen. Kvällen fördrivs i det nedsläckta vardagsrummet med diabilder från 80-talets Kina, Indien, Nepal och Sojvetunionen. Mina föräldrar har nog ändå upplevt ganska mycket...

mest för att svenska-uppsats är tråkigare

promenad med louise vid fågeltornet en solig dag i september

wordfeud - på riktigt - hos joel. jag och lisa gillar discon

rainman blev beroende.........

kaos?

Frusna fingrar.
Morgonpigga och genomfrusna klasskompisar under bildlektionen imorse.

de stänger men ingen bryr sig. blir blind när alla lampor lyser.

jag minns ljus och mörker, men mest av allt minns jag känslan av all tid i världen att leva och andas.Det finns en sorglig lycka i att aldrig mer vara ett med de som vet precis vem du är.


Frågor och svar.

Vi har fått ett par frågor från er angående bloggen, fotoutrustning osv,  så jag (Lisa) tänkte göra mitt bästa för att svara!

Vad använder du för kamera + objektiv?
Jag fotar med en Nikon D60 och två objektiv som jag växlar mellan. Till de flesta bilder (bland annat motljusbilderna i inläggen under) använder jag mitt kit-objektiv som följde med kameran, ett NIKKOR 18-55 mm, men vid porträttfotografering eller liknande använder jag mitt makroobjektiv, ett Tamron 90 mm f/2,8.

I vilket program redigerar du dina bilder?
Just nu använder jag uteslutande Adobe Photoshop CS5, men ett annat bra program som är lite lättare att förstå sig på är Lightroom.

Var ni uppe tidigt? (Angående detta inlägg)
Ja! :) Vi började fota ca kl 8 och höll på i ungefär en timme. Vill man ut innan morgondimman hinner lätta får man vara uppe ganska tidigt...
Skriver du de själv eller är det en bok som finns? (Angående insikterna här)
Detta uppslag är ett utdrag ur min så kallde "insiktsbok" som jag skriver själv och fyller på efter hand. Under kategorin "skapande" finns alla tidigare insikter!


Han är solskenet.hittade gamla bilder från när jag hade långt hår och vi brukade hänga i fotostudion i a-korridoren.


Feel like dancing on my own, to a record that I do not know, in a place I've never seen before.kalas.

fick så många fina paket av så fina vänner.
fin kväll helt enkelt.

Finaste fredagen.


Jag och Johan tillbringade vår lediga fredagsmorgon bakom respektive framför kameran. Ljuset var smått fantastiskt och allt kändes lite magiskt.

Vi hann precis i tid för att fånga solens första strålar genom dimman.

Min finaste bok fick agera både rekvesita...

...och skissblock.

Vi samarbetade med tecknandet - Johan gjorde konturerna och jag skuggade.

Hjärta.