har flyttat och redigerar dåligt.

jag har nu bott i kungälv i en vecka och gått vislinjen på nordiska folkhögskolan i en vecka. träffat grymma människor och haft jättebra skoldagar. finns inte så mycket mer att säga än (förutom att min mobil är trasig och jag blir ledsen i hela kroppen när jag tänker på pengarna jag kommer behöva lägga på den). jag hör av mig mer någon annan gång, nu ska jag bara fortsätta ha kul ett tag till.

Nollning.

Jag är uttagen att foto-/videodokumentera nollningen tillsammans med ett gäng andra. Jag har inte hunnit så långt med bilderna än, men ungefär såhär kul har vi det alltså:

Dagboksanteckningar.

onsdag 22:48
jag har överlevt två dagar på chalmers. alla är hur trevliga som helst, föreläsningarna är intressanta och i min nollningsgrupp finns en kille med skarpa kindben och bleka sommarfräknar.
vi är lika gamla, han och jag. det upptäcker vi när han kommer fram och börjar prata med mig under dagens andra rast. vi äter lunch ihop, och irrar runt på chalmersområdet innan nästa samling. han tar mig lite avsides, frågar om han kan få mitt nummer och håller fram mobilen i handflatan. jag ger honom långsamt ett sifferpar i taget, fast jag vet att han är minst tusen gånger för snygg för mig.
vi fortsätter att småprata under eftermiddagen. han får mig att skratta och är bäst i hela gruppen på att vika pappersflygplan.
 
torsdag 17:08
han sitter redan längre fram i föreläsningssalen när jag skyndar in på morgonen, men vänder sig om och ler när han får syn på mig. han formar handen till en pistol som hälsning. nickar.
vi hinner inte prata innan ljuset släcks ner och föreläsningen börjar, men han vänder sig om med jämna mellanrum och får min ögonkontakt. lite som för att försäkra sig om att jag fortfarande sitter kvar.
på rasten bestämmer vi att vi ska ses samma kväll på maskinstudenternas pub och på eftermiddagens föreläsningar halvsover vi i stolarna bredvid varandra. vi hasar lite längre ner för varje föreläsare. slutar lyssna. jag inser att det är roligare att prata med honom än att titta på power point-presentationerna.
 
lördag 00:36
jag lär ett gäng ur klassen skriva/rita-leken. jag försöker skriva det konstigaste jag kan komma på och han skrattar så mycket att han nästan inte kan läsa upp vad det står.
 
livet är så underligt. för en vecka sedan visste jag inte ens att han existerar och nu finns han alltid där. alltid nära. under föreläsningar, raster och på spårvagnar. varför har vi aldrig träffats tidigare?

Hemma.

hemma i karlstad igen efter ett sinnessjukt bra way out west. vi har varit på de bästa spelningarna, kastat oss på/av spårvagnar, haft traumatiska toalettbesök, ätit mazariner och lyssnat på kasettband fyra på morgonen, suttit på axlar i publikhav, flytt från närgångna öldrickare, knäppt slut på ett antal filmrullar och haft hey jude-allsång med glada göteborgare. sinnessjukt bra, som sagt.
 

fyra tjejer. en bil. en underbar resa.

äntligen var det dags för road tripen jag gav till debora i födelsedagspresent. det såg ut lite såhär:
 
vi började vår resa en väldigt tidig tisdagsmorgon. med regndroppar på rutan och en fullpackad opel lämnade vi edsvalla klockan sju, och åkte mot vackrare väder och landskap. första stoppet blev vid en mack utanför åmål för frukostätande och luftpåfyllning i däcken. ju längre ned i landet vi kom desto mer sken solen och när vi kommit så långt som till falkenberg stannade vi för att sträcka benen på skrea strand.
 
väl framme i halmstad släpade vi våra väskor till vår supermysiga stuga i området måsen. vi spelade yatzy, blev bjudna på vattenmelon av snälla grannar, gick en promenad till havet, och innan vi somnade helt utmattade av resan myste vi med te och macka i det lilla uterummet.
 
dag två tog vi bilen ned till den lilla staden laholm. där gick vi i små affärer, förälskade oss i en fairtrade-butik och förundrades över hur vackert det var i gamla laholm - där vi strosade omkring ända tills vi var tvungna att äta lunch. trots att chailatten var bland det äckligare vi druckit var det med leenden på våra läppar vi satte oss i den kokande bilen och sjöng gamla electric banana band-sånger på vägen till somarrodeln. vi övade även på vår skånska medan vi åkte vilse på världens minsta väg. till slut hittade vi fram, men tyvärr har jag inga bilder från detta. kan dock starkt rekommendera det, bland det roligaste jag gjort.
 
efter flera timmar i skogen åkte vi över gränsen till skåne (nu fick vi nytta av övandet i bilen, eller...) och till båstad. där åt vi väldigt mycket thaimat hos en väldigt otrevlig servitris. vi tog sedan en promenad ned till hamnen där vi gick ut på bryggan och länge stod tysta och bara blickade ut över havet medan solen gick ned i horistonten. trötta i benen satte vi oss sedan i bilen och åkte tillbaka till stugan i mörkret.
 
den tredje dagen tyckte vi att vi borde se lite hur halmstad såg ut också, så vi gick runt inne i stan där det fanns ungefär samma affärer som här hemma. sedan köpte vi mat på ica och åt picknick i gunillaparken mitt i stan. vi tyckte även att det var dags att ta tag i denna västkustsemestern på riktigt, så vi begav oss till den fyra kilometer långa stranden i tylösand där vi (efter en väldigt varm biltur) både badade i havet och köpte glass som vi avnjöt i bikini. på kvällen fortsatte vi på samma spår och startade stugans elgrill med en positiv inställning. men vi fick ge upp när laxen bara trillade igenom gallret och fick steka vår mat istället. vi planerade också hemresan, som vi bestämde skulle se helt annorlunda ut mot resan dit.
 
istället för att åka längs med västkusten hem åkte vi in i landet och tog vägen via vättern. det första stoppet var i värnamo där vi ställde en blomma på trappen till stugägarna som inte var hemma. sedan åkte vi direkt vidare till jönköping där sofia skulle hitta sitt blivande hem och vi skulle äta lunch. mätta och belåtna åkte vi därifrån och utsikten över vattnet från vägen var underbar.
 
ett par mil längre upp i landet stannade vi i gränna - polkagrisarnas hemstad. vi gick längs en gata som bara var prydd av rödvita ränder överallt, och velade länge i en butik innan vi bestämt oss vilka sorter vi ville ha. även jag, som inte tycker om polkagrisar, köpte mig något. vi gick via fina uteserveringar och mysiga ateljéer på väg tillbaka till bilen.
det sista stoppet på resan var vid ett kalkbrott utanför örebro där vi badade, hoppade, svingade i lian och tvättade håret i klarblått vatten. välbehövligt efter en hemresa i stekande sol. sammanfattningsvis - en väldigt väldigt bra resa.

Torkade blommor.

Ramar in och sparar lite av sommarkarlstad på en vägg.

det bästa med de bästa

det går ju verkligen inte att sammanfatta det i en spellista, men jag har i alla fall gjort ett försök.
lyssna här

Röda och vita vinbär.

Nu har vi i alla fall saft så att vi klarar oss i Göteborg, så kom till Mölndal och fika vettja!