Skrivstil.


Jag hittade en blyertshaj på en bänk i skolan, målade dit en pratbubbla och tänkte att jag ville komma ihåg den tills den dag jag och Johan tar tag i vår trycka-egna-t-shirts-idé.

Efter några timmars biologiplugg började jag se blommor och sånt som inte fanns (det är då det är dags att gå och lägga sig).

dimma

det är ändå ganska fint att vara ute klockan sju på morgonen en tisdag i november. man ser saker i morgonljuset som man aldrig lägger märke till annars. som ett lysande kors hängandes på väggen till ett gammalt brunt hus vilket skiner ett gult ljus över trottoaren och den ensamna cykeln parkerad där. gamla skyltar i artonhundratalsstil som hänger snett vid affären och gör att den ser allmänt mysig ut. människorna som är på väg till sina jobb går antingen långsamt - som i trans - på grund av trötthet, eller i en dundrande fart på grund av kylan. det fina är också att man är ute så tidigt att man kan ta så lång tid på sig. dra cykeln istället för att trampa på det snabbaste man kan. nynna med i låten som spelas i öronen utan att bli andfådd. stanna till ibland och faktiskt njuta av de fina sakerna i morgonljuset som man aldrig lägger märke till annars.

balklänningar och varm choklad

sluta skolan klockan elva. roadtrip till degerfors. fika i kristinehamn. grymt.

Bästa pluggkombinationen.


Tillsammans med det här.

Insiktsfullt.


det var en gång fyra vänner med ett varsitt ljus en kall novemberkväll

Svacka.


Jag är inne i en sådan där trist period när det är svårt att se någon mening med saker och ting hur mycket man än försöker. Snälla snälla berätta något fint, vad som helst, så lovar jag att peppa dig till tusen nästa gång du känner dig nere. Okej?

Pyssel.

Det här har jag pysslat med i skapandeväg på senaste tiden:

Gjorde en idé för en affisch eller ett skivomslag eller något annat kul i förbifarten...

...samt hittade bilder som någon annan har tagit med min kamera och tog mig friheten att ändra lite på dem (lägg märke till de två pyttesmå fåglarna i toppen).

grym dag

man tycker ju att det borde vara jättejobbigt och jättetråkigt första dagen man är tillbaka i skolan efter ett lov. men inte idag nej. inte när man kommer tillbaka till min klass och får träffa underbart fina människor man inte träffat på mer än en vecka. hur grymt är det inte också att först ha en fruktansvärt rolig och svettig danslektion i två och en halv timme och sedan komma hem där en magnum ligger och väntar på mig i frysen och marketa irglova ligger och väntar på mig i sängen. grym dag bara.


Köpenhamn.

De senaste dagarna har jag spenderat i Köpenhamn tillsammans med Kirsty, Johan och Joel. Vi bodde på ett hotell med breda fönsterbräden och gardiner upp till taket.

Under dagarna vandrade vi längs kullerstensgator och tittade på gamla hus. När vi sedan gick längs samma gator på kvällarna, var de oftast fyllda av gatumusikanter som vi lyssnade på och gav småpengar.

Vi fikade bullar mest hela tiden och drack mjölk ur plastflaskor till.

Dessutom hittade vi de mysigaste caféerna, restaurangerna och barerna! En favoritplats blev "Stella" som låg på en liten sidogata från Ströget. Vi kom tillbaka två kvällar i rad och den sista kvällen lämnade vi en lapp på bordet från "de fyra svenskarna" där vi komplimenterade deras goda mat och fina leenden.

Annars var vi mest kulturella. Vi tittade på dansk historia på Nationalmuséet...

...modern konst på Louisiana och hamnade på en konsert i en stor kyrka med levande ljus och högt i tak.

Eftersom det fortfarande var färgglad höst i Danmark, spenderade vi en hel del tid med att titta upp i fina trädkronor. När vi hyrde cyklar lärde vi oss dock hur viktigt det är att inte titta på något annat än vägen framför sig med tanke på den täta trafikströmmen...

Vi fick se havet, men ingen var modig nog att doppa fötterna. Istället spanade vi och kom fram till att det var Skåne vi såg långt borta vid horisonten.

Sist tog vi nattåget hem. Vi sov inte så värst mycket men hann lösa kosord, se solen gå upp och bli hyssjade på fast vi skrattde så tyst vi bara kunde. Så himla bra dagar.

10 orsaker att sakna dig

- ditt underbara skratt.
- din lukt.
- dina godnattkramar. dina kramar överhuvudtaget.
- din humor. lika dålig som min.
- din goda mat.
- känslan av din närhet.
- din skönhet. både på insidan och utsidan.
- din förmåga att få mig att må bra, hur dåligt jag än mådde innan.
- din givmildhet. och ödmjukhet. och omtänksamhet.
- din kärlek.

copenhagen

två av tre är i köpenhamn med johan och joel. vi har gått på konstmuseum, cyklat vilse, fotat den lille havefrue, ätit fet och sofistikerad mat i lika mängder samt förtärt kopiösa mängder bullar.turister i en stor stad (dock ej en storstad).taggade till tänderna på modern konst.modern konst.modern konst?köpenhamn har sina ljusa sidor.hon syns aldrig utan kameran.

nu väntar köpenhamnsnatten, och imorgon vankas det nationalmuseum. därefter tänkte vi göra slut på våra sista slantar på urban outfitters, och sen ta nattåget hem. puss.