drömmar om ingenting

inatt drömde jag om honom. han sträckte sin hand mot min, rörde lätt vid den, och flätade sedan ihop våra fingrar. han kom ännu närmre och lade sin andra hand lite lätt vid min midja. och så bara var vi. jag såg på hans fina ansikte, och andades hans doft. och han såg rakt tillbaka på mig. sedan blev allt lite suddigt, som om jag hade solen i ögonen och jag minns bara värmen från hans hand hot min högra handflata, som spred sig i hela kroppen. sen vaknade jag, och jag kan ärligt säga att det var den bästa dröm jag någonsin haft. jag ville stanna i solen och värmen för evigt.

det som jag inte förstår är varför jag drömde om just honom. jag har aldrig tänkt på honom på det sättet, så jag undrar om det kanske är mitt undermedvetna som försöker säga mig något. och såklart hoppade det till i magen idag när jag såg honom i skolan, och allt jag kunnde tänka på var hans hand i min. konstigt ögonblick, som försvann ganska snabbt. det är nog bara min hjärna som driver med mig, och imorgon kommer det nog vara precis som vanligt.

kanske.

Det gäller att leva på rätt sida helt enkelt.
Dricker lite te ur min favoritmuminmugg, lyssnar lite på El Perro Del Mar och föröker vara produktiv. Benen på bilden befinner sig i Slottsskogen och teet har jag fått från benens mamma. Tänkte mest hälsa att det smakade gott, hejhej.

2011-01-16

det är ganska konstigt egentligen. vad ord kan betyda. vad tankar kan påverka en.  det räcker med att någon säger "det är så kallt så jag dör" eller som igår i filmen vi såg, där dom bara nämnde cancer lite sådär i farten. nästan jämt, varje minut, händer något som får mig att tänka på henne. och jag tror att jag fortfarande inte riktigt kan fatta det. fatta vad som egentligen har hänt, och vad det egentligen var vi gjorde i fredags. men ibland bara kommer det över mig.
jag kan inte vara som vanligt. liksom vara stark och trevlig och vara normal en hel dag. mina känslor och mitt humör går upp och ner som en ballong som snabbt töms på helium och sedan fylls på igen för att fortsätta uppåt. ibland bara bryter jag ihop. kan inte andas, inte prata, inte vara... som igår när jag kom hem. klumpen jag hade haft i halsen hela bussresan hem var tvungen att få komma ut och jag bara låg under täcket och grät i säkert en halvtimme för att jag inte klarade av något annat. sen åt jag mat och lisa & kirsty kom och vi skrattade och hade kul. men när dom gick kom det tillbaka igen. såhär är det jämt. för att jag inte klarar av att vara stadig.
jag känner mig så himla skyldig. när jag är glad och skrattar trots att hon inte finns längre. och när jag tänker på att hon aldrig kommer få skratta igen. fast när jag sen är ledsen känner jag mig också skyldig, för att hon aldrig ville det. hon ville aldrig lämna oss, eller såra oss. men ändå var hon tvungen att dö.
någon sa att "hon behövdes någon annanstans". men det hjälper inte, för jag behöver henne också. och jag bryr mig inte om jag är självisk, för det känns som att jag aldrig kommer kunna leva ordentligt igen utan henne.
jag klistrade in en text som jag skrev för ett tag sen. men sen tog jag bort den.
jag tror inte riktigt att jag klarar av att berätta allting än.

En vän på altanen.Hej djuret.

Sånt som får hjärtat att slå ett extra slag.- Att få tillbaka ett riktigt svårt prov med tre fina bokstäver skrivna högst upp i högra hörnet.

- Årets allra första snöflingor.

- Söta god natt-sms.

- En varm hästmule mot kinden.

- Oväntade små hälningar i kalendern.

- Känslan när man vänder till den sista sidan i en galet bra bok.

- Att sitta i biomörkret framför en bra film med sina bästa vänner omkring sig.

- En lång promenad som känns kort trots frusna fingrar och isiga gator bara för att det finns så mycket att prata om.

- Att vakna, kika på väckarklockan och inse att man kan vända sig om och sova lite till.

- Att ligga vaken med en guldfärgad bok i knät och komma på insikter.

läste fint om livet


The wind stirred the ancient cedars; the night insects kept up their insistent music.
It would always be like this, I thought, summer after summer, winter after winter,
the moon sinking towards the hills, giving the night back to the stars,
and they, in an hour or two, surrendering it to the brightness of the sun.
The sun would pass above the mountains, pulling the shadows of the cedars after it,
until it descended again below the rim of the hills.
So the world went, and humankind lived on it as best they could,
between the darkness and the light.

Ord.


Alla i min familj har en ganska stor förkärlek till böcker. Väggarna pryds av bokryggar av olika storlek och färg och vet man inte vad man ska köpa till någon i julklapp går man utan att blinka till bokhandeln (själv fick jag tre böcker i julklapp detta år). På sistone har vi ändå alla fått inse att det börjar bli fullt i bokhyllorna, att det snart inte får plats för några nya böcker. Det är då man måste rensa. Slänga, skänka och bara behålla det som är värt att ha kvar. För så är det ibland, att man måste välja.

tårar i konferensrum.

min själ är lite som ett blödande sår, sa hon.
man kan inte låta det blöda lite i taget, då skulle såret vara kvar alldeles för länge.
utan det är lika bra att allt kommer ut med en gång. så att man sen kan låta det läka helt.
för det kommer det göra till slut.
jag kommer aldrig glömma. och jag kommer aldrig sluta sakna och älska.
men till slut kommer det inte göra lika ont.

naturkunskap a

jag vet att det är lisa som brukar vara den konstnärliga, men jag blev också filminspirerad.

Ganska.


i min kalender


saker som ändå är ganska fina trots allt:
- vår musikal kommer bli svinbra
- jag och louise ska ha sportlov på sportlovet
- någon dag ska vi ha vår egen 'bal' med fyrarätters-middag och festblåsor. för att tjugohundraelva är året man fyller arton
- artistsläppet för wayoutwest har startat, och det ser lovande ut
- den fjortonde april ska jag hitta någon som heter tiburtius och säga grattis
- om 118 dagar åker jag till rhodos

ja du vet hur jag kan bli...

jag ville leva farligt, så jag slängde mina skor.
men när man väntat alltför länge blir inget som man tror.
och jag är aldrig nöjd med något, jag har alltid varit sån.
när jag ser mig själv i spegeln vänder jag mig om...


Fruktsallad.


I fredags efter skolan gick vi ett gäng vänner till närmaste affär och köpte frukt för över tvåhundra svenska kronor(!). Det här är mindre än hälften av all fruktsallad vi lyckades göra, och det mesta blev faktsikt uppätet. I slutet av kvällen visste jag dock inte riktigt om jag hade ont i magen av för mycket fruktsallad eller för att jag hade skrattat så mycket...

Släpp svalorna fria, det är vår.
they made a statue of us.

jag älskar min pappa.
han är liksom ganska mycket den som får mig igenom dagarna nuförtiden.

Igen.
Ta inte allt (läs något) överdrivet seriöst varken nu eller i framtiden. Nästan allt i den här boken skrivs en tid på dygnet då man kanske inte ens borde få ha en penna i handen.

when i'm falling i'm at peace.

istället för att plugga fysik...
- äter jag pepparkaksdeg.
- läser jag harry potter 2.
- lyssnar jag på vår fina chokladbollslista.
- tar jag pauser ibland och gråter lite smått. främst för att jag hatar det mesta just nu, men även glädjetårar för att jag får träffa olivia imorrn. och då känns hjärtat inte riktigt lika trasigt längre.

jag tror, eftersom jag vill ha fåglar på väggen när jag och pappa gör om mitt rum, att jag ska ha den här bilden på väggen då. den kanske hjälper mig att drömma om att flyga och falla genom luften, istället för om att slå i marken.

Filminspirerad.


Vi borde ha en kategori på bloggen som heter "saker man gör när man egantligen borde plugga"...

the yellow handkerchief

såg en fin film.
blev alldeles varm om hjärtat.

Insiktsboken.


Jag vill visa er insiktsboken. Här skriver jag om lite allt möjligt som jag på ett eller annat sätt har kommit på.

På varje sida står tre insikter (jag kallar dem så även om det bara är kontiga tankar egentligen), för ungefär så stora är de. Här är de första tre.

Och här är nästa uppslag.

L'élégance du hérisson.
Vi började med att plugga fransk grammatik och slutade framför en väldans fin fransk film.

Suddludd i min säng.


Den här har ingenting att göra med någonting, men tänkte att den kunde få vara med ändå.

Ett vykort till Nina.


Har ni inte gjort det tidigare, lyssna på den här låten. Den är så galet söt att det pirrar i hela magen och den får mig alltid på bättre humör.


du får ta alla gränser jag har.

ungefär såhär känner jag mig idag. har suttit hemma hela dagen i en stor varm tröja, med kemiboken framför mig och pennan i högsta hugg. ibland har jag bara tagit en liten paus när tankarna glidit iväg och jag börjat tänka på fredag istället. sen har jag skakat bort tankarna och tårarna och fortsatt läsa om kelatiska komplex och neutralisationer.

jag var hemma hos kirsty häromdagen. hon hade köpt en massa fina skivor när hon var i skottland. bland annat the xx. jag har inte tänkt så mycket på texterna förut när jag lyssnat på dom, har mest bara njutit av reverben på gitarren och hur fina deras röster låter ihop. men den dagen hos kirsty öppnade jag häftet inuti skivomslaget, satte mig ner och läste varenda låttext på skivan - från början till slut. då hittade jag den här textraden från låten stars och blev kär. jag var tvungen att skriva ner den och spara den.
någon dag när jag hittar en fin pojke ska jag säga det här till honom.

i can draw the line on the first date.
i'll let you cross it and let you take every line i've got.

myggbett

det kliade på armen förut. så då kliade jag mig på armen. på en liten rund ring precis vid armvecket som bara blir mer och mer irriterad ju mer man tar på den. och jag kunde bara inte hjälpa att längta tills man får myggbett igen. förut har jag älskat nästan allt med vintern, men nu skulle jag faktiskt föredra att ha myggbett. mest för att sommaren innebär att det är ljusare, och jag behöver ljus i livet nu. för det känns bara så mörkt och kallt hela tiden. och det funkar inte längre. mina lungor funkar inte längre. jag funkar inte längre. det gör fortfarande så jävla ont.


Moln.


Det har blivit lite av ett internskämt:
Vi går tillsammans och tittar upp i himlen, han säger "nämen vilka fina moln!" och så skrattar vi lite.
Fast faktum är att jag också gillar moln. När jag var mindre och sommarlovet kändes så långt som om det aldrig skulle ta slut, kunde jag ligga i timmar på rygg i gräset och bara titta upp mot allt det blå för att se hur molnen ändrade form. Ibland låg någon bredvid mig, men då brukade vi alltid börja bråka om vad molnen föreställde, börja prata om något annat och snart glömma bort varför vi över huvud taget låg i gräset.
Jag längtar efter riktigt fina moln nu, men himlen är ju bara så förbaskat svart hela tiden...

Framtidsplaner.


Jag har fått höra så mycket sånt här på sistone att jag bara var tvungen att sitta med skrivboken i knät tills all ilska runnit ur mig och bokstäverna stod på pappret. Hela min säng är full av både te och suddludd, men jag kan åtminstone skratta åt det nu: JAG, NOBELPRISTAGARE?! Nä.

Stockholm blir aldrig min stad.


Imorse vaknade jag i ett ljust flickrum i Göteborg, åt chokladtårta till frukost och läste tidningen med världens finaste hund i knät. Känns som en ganska bra sista dag på jullovet faktiskt.
Och appropå ingenting tror jag att scannern fungerar igen, vilket betyder att jag ska ta mig i kragen och visa lite andra grejer än foton. Vänta ni bara...

Sant.


Vi är verkligen picnicmästarna.

Moleskin.

Köpte en fin bok idag eftersom min gamla är nästan full.

Såhär ser den alltså ut, den nya boken jag ska anförtro mig åt.

Eftersom boken frågade på engelska, var jag artig och svarade så att den skulle förstå.

Jag hade bestämt mig för att inte känna ångest över den första sidan och skrev sanningen.

just be glad you'll smile again, cause so many don't.för att påminna mig själv om att jag faktiskt fortfarande lever.

Mitt 2011.

Jag har funderat en del på nyårslöften och det kommande året lite i allmänhet. Hur jag vill att det ska vara, vad jag vill göra och sånt, allt för att det här ska bli det bästa året någonsin. Lite såhär kanske...?


Jag vill ha galet många photoshoots och ta mångamångamånga bilder. På allt möjligt.

Jag vill ligga i gräset och ha picnic, prata och bli brun som en pepparkaka.

Jag vill vara barnslig och inte bry mig ett dugg om att jag fyller 18.

Jag vill gå barfota tills fotsulorna är svarta och bada tills fingrar och tår blir till russin.

Jag vill leka och skratta tills magen gör ont och man nästan svimmar av syrebrist.

Jag vill åka till världens bästa Västkusten där vattnet är salt och kinderna fräkniga.

Jag vill äta jordgubbar och fruktsallad i massor bara för att det är det absolut godaste jag vet.Jag vill kunna gå ut och bara hjula eller göra en kullerbytta utan att ha fem lager kläder på mig som tar emot.

Blir det såhär, kommer 2011 vara ett toppenår, utan tvekan.

2010 i bilder

JANUARI
vi hängde på mcdonald's och gick på bio en del.

jag snodde saras kamera och tog bilder på snön för att slippa tänka på att skolan börjat igen.

FEBRUARI

vi gick över tjärnet och höll på att trilla genom isen.
annars pluggade vi mest bara hela tiden.

MARS

vi åkte till branäs på sportlovet och hade det svinbra. utan att ha sönder stugan.

sen kom vi tillbaka till skolan och matteböckerna plockades fram igen.

APRIL

det blev påsklov och vi gjorde först ett besök i arvika där vi blev barn igen i stadens bästa lekpark.
sen bar det av till molkom där vi blev skickade på äggjakt i hannahs trädgård.

ida sökte till idol så vi spenderade en stor del av dagen på nöjesfabriken, nervösa som sjutton.

MAJ

vi spenderade vår lediga tid på bryggor och vid vattnet. mest för att det gick.

JUNI

vi snurrade oss yra av glädje, för att sommaren hade kommit, på både tjärnival och klassfest.

sen kom studenten, och sara var ganska glad för det.

sen kom sommarlovet, och johan & lisa var ganska glada för det.

JULI

började sommarjobba. där spelade man musik hela dagarna och badade på lunchrasterna.

ännu en resa till arvika.
badade på ingebeach och hoppade hand i hand, sent på kvällen, barbenta, utan att frysa.

vi gungade, badade och pratade en sista gång innan lisa åkte till USA i ett par veckor.

AUGUSTI

sommarens sista cykelsemester till louises sommarstuga.
vi fotade genom lila solglasögon.

tog tåget till göteborg och gick på bröllop.

tog bilen över gränsen och fjällvandrade i några dagar.
vi fick många skavsår och kom på att vi skulle starta en blogg.

tog med mig louise till slottsskogen och way out west.
levde på tunnbröd och grymt bra livemusik.

SEPTEMBER

jag och ida gick på låtskrivarverkstad där man skrev låtar med bara ett ackord
och uppträdde med den senare samma dag.


vi kollade på lite musik i mitticity medan johan gömde sig på övervåningen för att slippa höra.

ibland blev vi lite för trötta efter för mycket plugg för sent på dagen.
då tyckte vi att det var roligare att leka med kläderna.

OKTOBER


fyllde år och fick många fina paket.
passade på att ta kort genom fönsterrutan på bussen alla turer till kristinehamn.

vi var kulturella - gick på musikal och hängde på uno.

NOVEMBER
åkte till göteborg ännu en gång. gick på håkan-konsert och sjöng oss hesa.


ida gömde sig under min halsduk.kollade på fint höstljus och på idol-vinnaren när han sjöng på torget.

DECEMBER


efter allt julfirande åkte vi till västerås och firade fasters födelsedag istället.
fick höra spökhistorier i vinkällaren och badade i en alldeles för varm badtunna utomhus.

årets sista resa till arvika.
vi firade nyår med knytkalas, galenpanna och promenad på isen.