Frost.


Eftersom kvällen igår var ovanligt kall och klar tog jag och Johan med oss kameran ut för att titta på stjärnor. Stjärnorna ville inte riktigt fastna på kameran, men vi fångade månen fyra gånger på samma bild.

Frosten var så tjock i gräset att det nästan såg ut som snö och man fick ha de varmaste pulkaåkningskläderna på sig.

Kvällens rekvesita bestod av ett stearinljus...

...och ett lakan. Efter en timme hade dock minusgraderna vunnit, så vi fick ge upp och dricka varm choklad i vardagsrumssoffan istället.

-

sitter på ett mörkt tåg. tittar ut genom fönstret. jag ser inte ut. ser bara mig själv, min egen spegelbild. ser spegelbilderna av personerna på andra sidan gången, och personerna framför mig. på något sätt ser spegelbilderna mycket lyckligare ut än verkligheten. jag skulle vilja vara min spegelbild, åtminstone för en stund. se hur det känns när allting är tvärtom - höger blir vänster vänster blir höger in blir ut ut blir in. kanske...

Hösten 2011.


Skolan började igen och vi i bildklassen åkte på roadtrip...

...och såg otrolig glaskonst.

När frosten började komma fick vi plocka in alla tomater från trädgården och därför såg köket ut såhär under ett par veckor.

Jag och Johan fotade/modellade en tidig höstmorgon, vi hamnade på blogg.se-startsidan och blev så himla glada av alla fina kommentarer.

Det fotades också på bildlektionerna och det slutade alltid med att vi var genomfrusna resten av dagen.

När höstlovet kom åktes det till Köpenhamn med Kirsty, Joel och Johan. Vi satt på barer och caféer, gick på muséer och hamnade på konsert i en stor kyrka. Världsbra.

Annars var det mest hemskt mycket skolarbete som tog upp all tid och kraft. Vi jobbade hårt med vårt kemiprojektarbete vilket gjorde att jag och Johan fick åka till Kungliga Vetenskapsakademien i Stockholm för att presentera det för läskiga men trevliga professorer.

Jullovet närmade sig men utan snö. Vi gjorde ett tappert försök att få till lite julstämning tillsammans, men brände pepparkakorna och så var det med den saken. Nu är (nästan) hela tjugohundraelva avklarat och det är bara att börja förbereda sig på jordens undergång, pepp!

Kolkritor och rooibos.

Behöver du hjälp med att skonas från julmusiken? Klicka här.

Sommaren 2011.


Skolan slutade, sommarlovet började och vi cyklade mest hela tiden. En dag gjorde jag, Joel och Kirsty en tur till ett ödetorp i skogen och fotade motljusbilder.

Jag hängde på universitetets kemiavdelning och jobbade projektarbete i labbrock tillsammans med tre bra vänner.

Midsommar tillbringades på västkusten med familj och släkt. Vi badade i alldeles för kallt vatten, åkte båt och gick långa promenader över klipporna.

Därefter lämnade jag Sverige med familjen för att hälsa på i Tjeckien och Österrike. Det var varmt, språket var omöjligt att förstå och det såg ut precis som i Sound of Music.

När jag kom hem picknickade vi i stort sätt jämt, låg i gräset och lyssnade på Bon Ivers nya album.

Jag och Johan tog en tur till Arvika Hamnfest där vi såg Veronica Maggio, sov hos hans mormor och morfar i ett rött hus utanför Charlottenberg och gick på promenad i skogen (fint). Vi passade också på att ta en tur över norska gränsen för att kunna kalla det en utlandssemester.

Efter ett halvårs pepp åkte jag, Kirsty, Olivia, Louise och Amanda till Göteborg och Way Out West där vi såg de bästa spelningarna, dansade fötterna ömma och åkte spårvagn mitt i natten.

Cykeläventyret med Johan och Joel hörde också till höjdpunkterna. Vi kom överens om att nästa år ska det minsann bli en cykelsemester.

Sommarens sista dagar sov vi under stjärnorna...

...och myste i Joels stuga. Hur bra som helst egentligen.

Våren 2011.

Vi fortsätter med årets andra årstid, som såg ut ungefär såhär:

Jag såg på underbart vackra filmer som den här av Xavier Dolan och tänkte att man borde gifta sig med en fransk skådespelare eller så.

Jag började skriva mycketmycket och tecknade på kvällarna innan jag skulle sova. Uppslaget ovan handlar om min vän Joel.

Kalendern var inne i sin kladdigaste period någonsin. Slutproven klumpade ihop sig innan sommaren och alla hade panik över fysiken som ingen kunde.

Ibland tog vi oss ändå tid till andra saker än derivator och kolkedjor. Det Stora Bullbaket var en av höjdpunkterna och jag har nog aldrig varit så mätt i hela mitt liv...

I mars byggde vi kojor av filtar och madrasser i min källare och sov mer eller mindre i en hög. Olivia var såhär pigg morgonen efter.

När det började bli varmare och ljusare hängde jag och Johan en del på Liljekonvaljeberget. Här var vi upptäcktsresande, åt årets första glass och jag blev kramad på när jag var ledsen.

Annars längtade vi mest efter sommaren och planerade festivalbesök, picknickar och cykelutflykter, fast beslutna att göra sommaren 2011 till det mysigaste någonsin!

Vintern 2011.

Eftersom året tjugohundraelva snart är slut, tänkte jag bli lite nostalgisk och blicka tillbaka en årstid i taget. Vi börjar med den ovanligt långa vintern:

I julklapp fick jag ett kamerastativ och tillbringade sedan hela resten av jullovet med att släpa runt på det.

Jag åkte många kilometer längdskidor och fick galet mycket träningsvärk i armarna.

Tidiga morgnar med fint ljus fotades det med Joel och vi kom ofta till skolan med stelfrusna fingrar.

Vi hängde också en hel del i fotostudion med bland annat kaffebönor, korthus och skor på händerna.

Fikade och rullade runt i snön med Kirsty och Johan...

...och läste alla böcker jag kunde få tag på av Gunnar Ardelius. Snön ville aldrig smälta och ungefär såhär såg det första kvartalet ut.

Tredje advent.Jag har drömt helt sjuka drömmar, blivit runtskjutsad av bästa Amanda som tog körkort i fredags (!!!), skypeat med finaste Hannah i USA och just nu ser det ut såhär i vår trädgård.

Alla mina drömmar har slagit in, men allt drömmande har gjort mig blind.


Lyssnar på den här tills det känns som om jag ska gå av på mitten och går lite för långa promenader om kvällarna.

till mamma


Stockholm.


I onsdags tog jag och Johan det tidigaste tåget till Stockholm för att snacka kemi på Kungliga Vetenskapsakademien.

Vi fick fina kort, men kände oss ändå lite felplacerade bland alla professorer och forskare.

Allt var så himla tjusigt! Här är matsalen.

Det var inte bara matsalen som var tjusig dagen till ära.

Som valigt är jag inte med på särskilt många kort eftersom det nästan alltid är jag som håller i kameran, men mitt hår kom i alla fall med.

Efter kemiseminariet myste vi i gamla stan, hittade största skivbutiken och satt länge på en restaurang vid T-centralen. Bra dag istället för skola så att säga.