Find a piece of grass that's green, and take this chance to write your closing scene.

 
 
senaste tidens bra saker:
- trängas i en liten lägenhet tillsammans med fjorton andra personer. äta indiskt, baka äppelpaj och improvisera fram en märklig hårdrocksversion av bä bä vita lamm.
- hitta finaste springrundan genom lövträdsalléer och hästhagar.
- baka och fika och skratta massor i korridorköket.
- skypea länge med den där som befinner sig alldeles för långt bort.
- vara på roligaste sittningarna där alla går all in med utklädnaden.
- spela mer badminton och spontanöva racketteknik tillsammans i sovrummet.
- plugga inför tentan på tisdag och ha många bra plugg-/lunchdejter.
- bli visad till nya, vackra platser.
- planera kommande fester/utflykter/middagar/bruncher. det kommer bli en fin höst!

Om hösten, kartor och kameror.

och plötsligt blev det höst här! murgrönan börjar bli röd, man drar på sig vantarna innan nattliga cykelturer och jag väntar ivrigt på att valnötsträdet på gården (!) ska börja mogna. 
sedan sist har vi i alla fall lärt oss massor om olika sorters rumslighet, manipulerat kartor och haft himla bra pluggdiskussioner.
vi har lagat kantarellpasta och druckit te på golvet, varit på diverse nollningsaktiviteter, vandrat runt på smågator, tittat på saltkråkan och hyperventilerat till massa jättespännande tv-serier.
jag har dessutom hängt upp tavlor på väggen, skrivit mina första inlämningsuppgifter och druckit öl med massa trevliga människor i fotoklubben (är så pepp på att damma av systemkameran nu!!).
 
vad som väntar i helgen: färga håret rött (dock tillfälligt), gå på harry potter-sittning (vilket förklarar föregående punkt), plugga samt spela badminton med bra personer. lär med andra ord påbörja nästa vecka i tillståndet träningsvärk + märkligt rosaaktigt hår.....

Första veckan i Lund.

idag har jag bott i lund i en vecka! dagarna här är kanske de mest intensiva någonsin, och man blir alldeles matt (på ett bra sätt) av all nollning, skolarbete och korridorhäng. lite såhär har det i alla fall sett ut:
vi har gått på intressanta föreläsningar, cyklat på led längs kullerstensgator, fikat och pluggat på innergårdar, köpt billig falafel och beundrat all murgröna. titta bara på fina skolan!
vi har gjort exkursioner till olika spännande platser (ovan jakriborg), haft bra diskussioner i kök och på bussar, sprungit runt i second hand-butiker, badat i en fontän samt sett på film och ätit jordnötsringar till tidigt på morgonen.
vi har haft bästa och trängsta kräftskivan i korridoren, dansat låtsasbugg och låtsasvals i ett bibliotek, lagat mat fyra personer vid en spis, vunnit quizkväll + skattjakt och försökt få ordning på allt flyttkaos. bland annat.
 
så ja, detta är alltså lund. misstänker redan att jag kommer trivas alldeles förträffligt bra här!