Tre bilder att bli glad av:

halloumisallad, vin och baguetter en lördagskväll.
suddiga och lyckliga på en av stickys toaletter.
jättemycket vår med vitsippor i köket.

Lördag.

igår mötte jag upp frida, frida och sun för en heldag i vårens och pysslandets tecken.
först satt vi länge i solen, åt glass och tittade på människor (bästa tidsfördrivet). när glassen var uppäten gick vi och införskaffade allt som behövdes till vår pysselkväll. det skulle virkas djur, sys klänningar och klippas vimplar. jag hade med mig dessa origamipapper som jag hittat i frölunda dagen innan.
vi gick vägen om en indiskt restaurang för att köpa mat (och framförallt naanbröd) att äta under kvällen. satt sedan mååånga timmar på golvet och klippte/limmade/virkade. gjorde endast paus för en tur till godisaffären på hörnet.
när vi blivit tillräckligt sockerhöga och pysslandet hade övergått till facebookstalkning för länge sedan, var det dags att hinna med sina sista bussar och pendeltåg. och nu får jag vakna till en vårig vägg varje morgon!

VILL. HA. NU.


ensam är stark, vilket jävla skitsnack.

jag överlever bara tack vare alla fina människor jag har omkring mig. är så rädd för vad som ska hända när jag flyttar härifrån, men jag vet att jag aldrig kommer vilja släppa taget om dem. de är de där extra underbara som man inte kan tänka sig livet utan när man lärt känna dem.

Märkligt, fint och smått kaotiskt.

från veckan:
- haft försenat födelsedagsfirande med vegetarisk restaurang, paket och bra sällskap.
 
- tillbringat stora mängder pluggtid i det vi numera kallar Ångestens Högborg (tidigare F-korridoren). återberättat gymnasieminnen och längtat efter äppelpaj när motivationen varit extra låg.
 
- mottagit många sms från en 25-årig snickare/konstnär från Varberg på grund av en felaktig siffra. till en början trevligt, men efter att ha diskuterat filosofi, retorik och pizza (?) i två dagar började han spåra ur. så när han frågade om jag var barfota, sa att han tyckte fötter var mysiga och undrade om jag kunde beskriva mina, svarade jag att "de är håriga, har sju tår och är i storlek 46". han har inte hört av sig sedan dess.
 
- spontant hamnat bland palmer, paraplydrinkar och färgade ljusslingor en lördagskväll. ville aldrig mer gå ut i snålblåsten.

Islossning och tentapepp.

jag tillbringade långfredagen i joels stuga. vi gick hundpromenader, spelade kinaschack, åt och fikade massor plus pratade ikapp om viktiga saker som hänt sedan sist vi sågs.
det var islossing och stora isflak hade tryckts upp mot klipporna. var tvunga att fota.
såhär!
och joels föräldrar passade på att göra nytta (läs elda) under tiden. kände mig mer friluftsaktig än på länge (positiv känsla).
men nu är jag hur som helst tillbaka i göteborg. här övervinner vi satsscheman i grupprum, går på förvirrande föreläsningar och minipicknickar i solen efter skolan i ett försök att peppa oss inför megatentan på tisdag (fungerar sådär). avnjöt dock årets första balkongmåltid idag, vilket är peppande om något.