london IV

sista morgonen. vi packade våra väskor och lämnade hilton efter en kort natts sömn. vi låste in dem på waterloo station och köpte där en baguettefrukost som vi åt på stationens trappor. sedan tog vi tunnelbanan därifrån mot notting hill och portobello road.

i notting hill var det mesta gammalt. gatorna, bilarna, allt brunt i de fina antikvariatbutikerna, husen och försäljarna. vi stannade på vägen vid stånd med smycken, väskor, klänningar, plåtskyltar, iphone-skal och vid en gatumusikant som spelade på världens coolaste instrument. när vi tagit oss nedför backen delade vi på oss för att fylla på magarna och vila fötterna.

jag och dessa två stannade kvar i notting hill. vi satte oss på trottoaren på första bästa sidogata med två sorters crèpes som var väldigt svåra att beställa hos kvinnan som inte förstod engelska (i london?). vi gick in i en syaffär för att fråga var bokaffären i filmen låg, för att inse att vi suttit bara några meter från den hela tiden.

sedan, efter en massa kaos och väntan, tog vi dubbeldäckaren till piccadilly circus. mest bara för att ha sett det. där träffade jag min nya pojkvän.

vi mötte upp de andra och åt kvällsmat på en hörnrestaurang med den mest förvirrade bartendern någonsin. debora såg lite ut som en ledsen cockerspaniel när hon inte visste hur hon skulle besegra den gigantiska kycklingburgaren. vi gick sedan, med ett högt tempo med joel och lisa i täten, mot tate modern. där betalade de två för en utställning, louise pluggade samhällskunskap i lobbyn, och dessa tre ovan spårade efter alldeles för mycket mobilspel och skapade egen svensk konst. ...?

efter alldeles för mycket konstuttryck för våra trötta sinnen köpte vi lite matsäck och åkte för att spendera den sista natten på flygplatsen. efter flera försök med att sova på de hårda träbänkarna kände man sig ungefär lika bakfull som johan ser ut, och när vi till slut (natten gick ändå snabbare än väntat) fick sätta oss på flyget tog det inte många minuter innan vi sov djupt. väl tillbaka i sverige sattes internet på telefonerna igång snabbt och lunchen förtärdes på mcdonald's. när vi fick vänta på ett tågbyte i södertälje avnjöt vi även en vanlig hederlig magnum-glass. 15.10 var vi tillbaka i karlstad igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback