fyra tjejer. en bil. en underbar resa.

äntligen var det dags för road tripen jag gav till debora i födelsedagspresent. det såg ut lite såhär:
 
vi började vår resa en väldigt tidig tisdagsmorgon. med regndroppar på rutan och en fullpackad opel lämnade vi edsvalla klockan sju, och åkte mot vackrare väder och landskap. första stoppet blev vid en mack utanför åmål för frukostätande och luftpåfyllning i däcken. ju längre ned i landet vi kom desto mer sken solen och när vi kommit så långt som till falkenberg stannade vi för att sträcka benen på skrea strand.
 
väl framme i halmstad släpade vi våra väskor till vår supermysiga stuga i området måsen. vi spelade yatzy, blev bjudna på vattenmelon av snälla grannar, gick en promenad till havet, och innan vi somnade helt utmattade av resan myste vi med te och macka i det lilla uterummet.
 
dag två tog vi bilen ned till den lilla staden laholm. där gick vi i små affärer, förälskade oss i en fairtrade-butik och förundrades över hur vackert det var i gamla laholm - där vi strosade omkring ända tills vi var tvungna att äta lunch. trots att chailatten var bland det äckligare vi druckit var det med leenden på våra läppar vi satte oss i den kokande bilen och sjöng gamla electric banana band-sånger på vägen till somarrodeln. vi övade även på vår skånska medan vi åkte vilse på världens minsta väg. till slut hittade vi fram, men tyvärr har jag inga bilder från detta. kan dock starkt rekommendera det, bland det roligaste jag gjort.
 
efter flera timmar i skogen åkte vi över gränsen till skåne (nu fick vi nytta av övandet i bilen, eller...) och till båstad. där åt vi väldigt mycket thaimat hos en väldigt otrevlig servitris. vi tog sedan en promenad ned till hamnen där vi gick ut på bryggan och länge stod tysta och bara blickade ut över havet medan solen gick ned i horistonten. trötta i benen satte vi oss sedan i bilen och åkte tillbaka till stugan i mörkret.
 
den tredje dagen tyckte vi att vi borde se lite hur halmstad såg ut också, så vi gick runt inne i stan där det fanns ungefär samma affärer som här hemma. sedan köpte vi mat på ica och åt picknick i gunillaparken mitt i stan. vi tyckte även att det var dags att ta tag i denna västkustsemestern på riktigt, så vi begav oss till den fyra kilometer långa stranden i tylösand där vi (efter en väldigt varm biltur) både badade i havet och köpte glass som vi avnjöt i bikini. på kvällen fortsatte vi på samma spår och startade stugans elgrill med en positiv inställning. men vi fick ge upp när laxen bara trillade igenom gallret och fick steka vår mat istället. vi planerade också hemresan, som vi bestämde skulle se helt annorlunda ut mot resan dit.
 
istället för att åka längs med västkusten hem åkte vi in i landet och tog vägen via vättern. det första stoppet var i värnamo där vi ställde en blomma på trappen till stugägarna som inte var hemma. sedan åkte vi direkt vidare till jönköping där sofia skulle hitta sitt blivande hem och vi skulle äta lunch. mätta och belåtna åkte vi därifrån och utsikten över vattnet från vägen var underbar.
 
ett par mil längre upp i landet stannade vi i gränna - polkagrisarnas hemstad. vi gick längs en gata som bara var prydd av rödvita ränder överallt, och velade länge i en butik innan vi bestämt oss vilka sorter vi ville ha. även jag, som inte tycker om polkagrisar, köpte mig något. vi gick via fina uteserveringar och mysiga ateljéer på väg tillbaka till bilen.
det sista stoppet på resan var vid ett kalkbrott utanför örebro där vi badade, hoppade, svingade i lian och tvättade håret i klarblått vatten. välbehövligt efter en hemresa i stekande sol. sammanfattningsvis - en väldigt väldigt bra resa.

Kommentarer
Postat av: d

åh väldens bästa verkligen!! vill göra det tusen gånger om igen! (speciellt rodeln)

2012-08-05 @ 19:09:32
URL: http://deboranilsson.blogg.se/
Postat av: d

åh väldens bästa verkligen!! vill göra det tusen gånger om igen! (speciellt rodeln)

2012-08-05 @ 19:09:34
URL: http://deboranilsson.blogg.se/
Postat av: Maja

Det där är sommar!

2012-08-06 @ 18:58:45
URL: http://www.mla-photography.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback